Kansankäräjät 2017

Minkälainen olisi entistä parempi Suomi?

Kun Suomi itsenäistyi vuonna 1917, kaikki asiat piti miettiä alusta asti uusiksi. Se ei ollut helppoa, koska maassa oli hyvin erilaisia näkemyksiä siitä, millainen maa Suomesta pitäisi tehdä. Hyvin se lopulta onnistui, sillä tänään Suomi on todistetusti yksi maailman parhaista maista.

Kolmen vuoden kuluttua Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisen Suomen tekisimme nyt, jos päättäisimme aloittaa kaiken alusta? 

Fountain Park -yrityksen kehittelemän verkkoaivoriihen avulla koko kansa pääsee nyt esittämään ajatuksia ja keskustelemaan siitä, miten Suomesta tehtäisiin vielä nykyistäkin parempi maa. On aika kutsua kokoon kansankäräjät ja panna asiat kerralla kuntoon.

Ensin pitää tietysti puhua arvoista ja päämääristä. Mitkä asiat ovat meille suomalaisille tärkeitä, ja millainen olisi entistä parempi Suomi?

Sen jälkeen täytyy päättää niistä keinoista, joilla parempaan Suomeen päästään. Silloin joudumme ratkomaan monia niistä kysymyksistä, joista kiisteltiin myös sata vuotta sitten. Miten maata hallitaan? Mitkä ovat valtion ja yksilön oikeudet? Entä keskusvallan suhde paikallisvaltaan? Mikä on maan pääkaupunki? Miten valtio suhtautuu kieliin ja uskontoihin? Miten maanpuolustus ja kansainväliset suhteet järjestetään? Miten kaikille saadaan työtä ja hyvinvointia?

Isoja asioita, jotka vaativat isoja ajatuksia. Mutta joukossa viisaus tiivistyy.

Eiköhän kokeilla!

 

OSALLISTUMISAIKA ON PÄÄTTYNYT. TULOKSISTA KERROTAAN LISÄÄ SYKSYLLÄ 2014

.

Kirjautuminen

Kirjautuminen epäonnistui. Käyttäjätunnuksesi on suljettu.